Sporter
Du behöver inte vara ansluten till någon förening för att delta på Sportsacademy och du väljer själv vilken sport du vill ha som huvudsport. Träningen är anpassad för att alla oavsett erfarenhet ska kunna delta utifrån individuella förutsättningar. Alla deltagare behöver ha med sig träningskläder samt skor för både inomhus- och utomhusbruk.
Dans
Älskar du dans? Då är dansgruppen ett givet val för dig! Det passar både dig som är nybörjare och dig som dansat tidigare. Under veckan testar du dansstilar som disco, hiphop, funk, breaking och showdans. Teknik, koordination och rörlighet smidighet och fysik är i fokus och kommer inkluderas under passen. Vi tränar för att hitta din personliga stil och känsla i dansen. Våra ledare har god vana att instruera barn och ungdomar. Grupperna är mixade tjejer och killar. Du behöver inte ha några förkunskaper för att välja dans som idrott under veckan.
Fotboll
Träningen fokuserar på teknik, bollkontroll och spel. All fotbollsträning sker på konstgräsplan. Du som målvakt får mer fokus på målvaktsträning. Grupperna är mixade tjejer och killar.
Deltagare med fotboll som huvudsport behöver ha med sig fotbollsskor, benskydd och handskar om du är målvakt.
Handboll
Syftet med träningen är att stärka varje enskild spelare, oavsett nivå. Erfarna ledare och instruktörer ifrån Lidingö SK håller i träningarna. Grupperna är mixade tjejer och killar. Deltagare med handboll som huvudsport behöver ha med sig skor för inomhusbruk.
Parkour

Parkour handlar om att så snabbt och smidigt som möjligt ta sig från punkt A till B genom att använda kroppen som hjälpmedel. Träningen sker utifrån individuell nivå och under trygga former. Målet är att uppnå en så säker och rolig upplevelse som möjligt. Parkour handlar om styrka, kroppskontroll och glädje.
Ledarna har erfarenhet av att på ett pedagogiskt sätt instruera dig som är nybörjare, men även utmana och utveckla dig som är erfaren.
Ledare
Att skapa en trygg miljö där alla deltagare kan trivas och samverka i är betydelsefullt för oss. Respektive grupp består av 2-3 ledare som följer deltagarna under hela dagen.
Sportsacademy utbildar ledarna i "trygg idrott och ledarskap" där vi pratar om värderingar, normer samt verktyg för att förebygga mobbning. Ledare får också en grundläggande utbildning i vad sockret gör med våra kroppar.